30 Aralık 2016 Cuma

Buca Kaynaklar Köyü


2016'nın son günleri İzmir'de hava çok soğuk. Etrafımıza epeyce kar yağdı.  Teleferik bile bembeyaz.  İzmir Buca' nın Kaynaklar köyü de beyaza bürünmüş.  Uzun zamandır gitmediğim Kaynaklara kar görmeye gittim.  Her ne kadar dün yağan yağmur köy merkezindeki beyaz örtüyü kaldırsa da, biraz     daha yukardaki tepelerde beyazlık başlıyor.


Kaynaklar Buca'ya 12 km, Konak'a 20 km.   Otoban ile Bornova, Karşıyaka ve Gaziemirden de ulaşmak çok rahat.  Yol üstünde çeşit çeşit kahvaltıcılar, et restoranları açılmış.  İzmir merkeze bu kadar yakın ve orman doğa içinde güzel bir alternatif.  Fakat yazın hafta sonları buraları tahmin edemiyorum.  Çok kalabalık olur. Bahar aylarında, hafta içi günübirlik kaçamak için şahane olsa gerek.

Hava gerçekten soğuk olduğu için Kaynaklar merkezdeki dere kurumuş, ağaçlar soğuktan donmuş doğa uykuya dalmış.  Bin yıllık çınar ağaçlarının olduğu meydan bomboş. Fakat kahve ve kafelerde köyün yerlileri çay ve sohbetteler. Baharda burası yemyeşil ve şırıl şırıl akan suyla huzur verici.
              

Meydandan biraz yukarı çıkınca boş tezgahları takip edince 2014 yılında Datça'da balık avlamak için dalıp sığ su bayılması nedeniyle vefat eden milli dağcı Emrah Özbay için yapılmış heykeli görürsünüz.  Hemen arkadındada onun adına yapılmış çeşme.  Eskiden buraya su doldurmak için gelirdik. Çeşmede su yok.  Kardan, buzdan olsa gerek. Bu yolu devam ettirince kamp alanına varılıyor.  Kamp için uygun iki adet kamp alanı bulunuyor.

        

Köy merkezindeki kasaplardan taze et ve fırınından köy ekmeği alınabilir.

İzmir merkeze bu kadar yakın mesafede, şehrin kalabalığından uzaklaşmak için ideal bir yer Kaynaklar. Topluntaşıma ile için Buca Üçkuyukar meydanından dolmuşlar kalkmakta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder